Tuesday 19 June 2012

Kenali Expert Anda



Chef Halim merupakan graduan Sekolah Seni Kulinari Stamford khusus dalam bidang masakan Klasik Perancis. Beliau menerima pendidikan awal di Petaling Jaya. Chef Halim berpengalaman lebih 20 tahun dalam bidang masakan secara professional semenjak 1991 di Hotel Pan Pacific  Kuala Lumpur.

Chef Halim  juga pernah berkhidmat di hotel bertaraf 5-bintang lain, antaranya;
  • The Regent Four Season Kuala Lumpur
  • The Datai Langkawi
  •  Sheraton Subang Hotel & Tower
  • Lafite Restaurant, Shangri-La Hotel Kuala Lumpur

Selain berkecimpung dalam industri perhotelan, beliau turut berpengalaman sebagai;

  • Tukang Masak Peribadi kepada Puteri Amal Nasibah, Keluarga DiRaja Brunei
  •  Ketua Tukang Masak Dewan Makan Sukan Komenwealth ‘98, Bukit Jalil
  •  Ketua Tukang Masak  di rangkaian restoran milik Putera Abdullah al Saud- al Fahd, Riyadh, Saudi Arabia



No comments:

Post a Comment